Glasräcken & TRAPPA MED GLASRÄCKE

 

Systemet är pionjär inom konstruktion av glasräcken. Konstruktion behöver inga stolpar och våra glasräcken är enkla och säkra att montera. Glasräcket har inga metalldelar som kan rosta i och med att det passar vårt nordiska klimat och vi har ett konkurrenskraftigt pris.

 

Profilerna till våra glasräcken tillverkas av strängpressad aluminium. Därför är slutresultatet mycket snyggt och har ett genomtänkt elegant helhetsintryck.

 

GRP60-profilen lämpar sig för privata utrymmen och utrymmen med lätt belastning. Välj glastjockleken mellan 12,76mm och 13,52mm. Med ett glas som är 1000mm högt med 1m linjär belastningen så är belatningsgarantin 1,0kN/m.

 

GRP63-profilen är planerat för situationer med hårdare belastning, till exempel offentliga utrymmen. Glastjockleken kan anpassas mellan 16,76mm och 19,52mm. Med ett glas som är 1200mm högt så är belastningsgarantin 1,5kN/m.

 

En nyhet är det justerbara GRP-vinkelbeslaget. Med hjälp av det kan man justera profilen i alla situationer. Fästet förenklar också montering i betong för offentliga utrymmen eftersom problemet med kantavståndet försvinner.

 

Världsklass nyhet! Den justerbara glasräckesprofilen (GRP110 och GRP112) är marknadens snabbaste och enklaste att installera, eftersom du inte behöver specialverktyg. Profilens nyhet är justeringsmöjligheten, som gör att glasen går att rätta till efter installationen. Ett glas med en höjd på en meter kan justeras ca. 40 mm åt båda håll och profilens lutning kan vara upp till ca 2,5 grader. För GRP110 är lämlig glastjocklek mellan 12,76mm och 19,52mm med belastningsgaranti på 1,5kN/m, medan GRP112 klarar hela 20,76mm till och med 25,52mm tjockt glas med belastningsgaranti 3,0kN/m.

Glasräcken för offentlig miljö

Vilken fördel har GRP-profilen?

 • Våra glasräcken har inga stolpar som skymmer.
 • Golvprofilen håller hela glaset vilket innebär att man får en "flytande" känsla.
 • Glasräckets justeringsmöjligheter. Två modeller av vinkelbeslag i aluminium, varav en är justerbar.
 • Glasräcket klarar utomhusmiljön för vårt nordiska klimat. Inga delar som rostar.
 • Böljda glas, max. radie 1500mm.
 • Enkel att montera.
 • Möjlighet att lackeras i olika RAL-kulörer.

Trappa med integrerad glasräckesprofil

GT200 är en modern och elegant trappa av hög kvalitet och är ett trappsystem med en konstruktion som bygger på aluminiumprofilteknik. Trappan utvecklades först som ett arbetsredskap för arkitekter och byggfirmor, så att man på ett enkelt sätt kunde få eleganta trapplösningar i både offentliga och privata utrymmen.

GT200 har ökat populäritet även bland fribyggare då systemet är både snyggt och enkelt att installera. Vi levererar också våra trappor direkt till privata hem.

Våra aluminiumprofiler kan pulverlackeras. Metoden kallas också för förbränningslackering. Det finns ett stort urval av färger och det utökas hela tiden.

Vilka fördelar har GT200-trappan?

 • Glasräcket monteras direkt i vangstyckets integrerade spår.
 • Olika tjocklekar på glas beroende på vilka krav som ställs.
 • Välj fritt vilka ytbeläggningar Ni önskar ha i trappan.
 • Kan användas båda inomhus och utomhus.
 • Kan pulverlackeras i valfri RAL-kulör. Standard är anodiserad alumnium.
 • Snabbt att installera. Trappan levereras färdigkapad och skruvas ihop på plats.
 • Passar både till offentlig miljö och privata utrymmen.
Deson AB
Södra Viaduktgatan 19
691 41 Karlskoga 
Kontakt
0586-312 10
info@deson.se
 
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
© 2022 Deson AB
Information om cookies