Glasmontrar

Våra produkter omfattar glasmontrar som fungerar optimalt i de miljörer objekten har behov av.
Vi levererar en hel del glasmontrar för museer och andra offentliga utrymmen, samt butiker, mässor, produktutställningar, skolor och kontor.

 

Känsliga utställningsföremål kräver en hel del av miljön i glasmontrarna. Det är därför våra lösningar
är mycket soifistikerade. En speciell egenskap, till exempel, är utrustade med luftfuktighet och temperaturkontrollsystem.


Offentliga områden såsom skolor och bibliotek är särskilt viktigt för säkerheten. Våra glasmontrar är av högsta kvalitet och något vi är mycket stolta över.

 

Museum

Standard- och special glasmontrar, för museer, affärer och utställningar. Vi tillverkar glasmontrar, vitriner och utställningsmontrar med mycket högt ställda krav, med tanke på form och funktion samt inre miljö. Våra utställnings-, och glasmontrar har vid ett flertal år och tillfällen blivit utsedda till sveriges finaste utställning. Montrarna och vitrinerna tillverkas i vår egen verkstad.Vår styrka är lyhördhet gentemot våra kunder vilket också har gjort att vi hållit på i cirka 40 år.

 

Standard glasmontrar med aluminiumstomme

Bordsvitrin med ben eller bordsvitrin med skåp. Vitriner med sockel eller som skåp, dubbelvitriner, väggvitriner, Anslagstavla med skjutdörrar eller med gångjärnsdörr. Tillverkas även i andra storlekar.
 

Glaskupor

Kuporna kan erhållas med system för kontroll av luftkvalitet och fuktighet samt med fiberoptik och lås. Glaskupor tillverkas alternativt som: avlyftningsbara eller försedda med gångjärnsmekanism, olika typer av låsning, varierande glastjocklekar och kvalitet.

 

Helglas modulvitrinsystem

Avsedd för krävande användning t.ex. museer, vid utställningar och i gallerier. Vitrinerna kan plockas isär och på nytt sättas ihop i flera olika former. Öppningsbara sidoglas, Glaset kan skjutas i sidoled, 10 mm Optiwhite-glas eller laminerat, Täckprofiler av aluminium eller färger enligt RAL-färgkartan. Låsbar och dammtät.

 

Helglasvitrin

Glasmontrar där användandet är avsedd för museer, bibliotek, arkiv och andra offentlig lokaler:
Optiwhite-glas, härdat eller laminerat säkerhetsglas, Dammtäta, Kontrollsystem av luftkvalitet och fuktighet, Öppningsalternativ: Skjut-, gångjärns- eller lyftbar dörr. Tillvalsutrustning.

 

Säkerhetsmontrar

Säkerhetsmontrar konstruerade i enlighet med kravspecifikation när det gäller material, funktion, inre miljö samt total säkerhet.


Vid framtagning av kundanpassade säkerhetsmontrar krävs ett mycket nära sammarbete med beställare för att kunna göra en behovsanalys av monterns inbyggda säkerhet samt att precisera säkerhetsnivån i den miljö där montern skall placeras.

 

Lås, glas och stålkonstruktionen ska utgöra en balanserad enhet. Vid konstruktion av en monter måste man förstå samspelet mellan lås och regelsystem, glas och beslag och mellan dörr och dörrinfästning.

 

En glasmonter bör även vara diskret i sin gestaltning. Man ska inte behöva lyfta stora glas för att kunna arbeta med utställningen. Det ska heller inte vara nödvändigt att behöva röra utställningen för att kunna serva larm eller belysning.

Belysning ska kunna ske på olika sätt. Fiberoptik, utvändiga eller invändiga lampor, LED, lysrör eller xenon-lampor. Glasmontern ska vara tät och eventuell luftväxling sker genom ett filter under montern. Vi erbjuder både aktiv eller passiv klimatisering av montern. Vi kan även tillverka glamontrar extremt täta.

 

Montern ska kunna byggas i olika storlekar utan att det därför kommer att bli onödigt dyrt. Monterkonstruktionen ska kunna passa till allt från lamellglas upp till de tyngsta säkerhetsglasen utan för stora ändringar i grundkonceptet.

Deson AB
Södra Viaduktgatan 19
691 41 Karlskoga 
Kontakt
0586-312 10
info@deson.se
 
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
© 2022 Deson AB
Information om cookies