Solel

Solelsystemets funktion
I solelsystemet ingår:

  • En solpanel
  • En kontrollenhet (även kallad laddningsregulator)
  • Batterier

 
Solpanelerna, som är tillverkade av kisel, alstrar elström. Den elström panelerna producerar leds till förbrukarna eller lagras i batterierna för senare behov. Laddningsregulatorn övervakar systemets funktion och förhindrar att batterierna överladdas eller djupurladdas.

 

Solelsystemets driftspänning är normalt 12 V, samma spänning som vanligen används i bilar och båtar. Om systemet kopplas till en växelriktare (inverter) kan man använda vanliga 230 V apparater.
 


Solelsystemet fungerar i praktiken på samma sätt som växelnätströmssystemet hemma. Du kan t.ex. använda belysningen, kylskåpet, vattenpumpen, titta på TV och lyssna på radio. För solelsystemets funktion är det av största vikt att alla komponenterna är planerade att fungera tillsammans. Detta gäller både krävande professionella lösningar som mindre konsumentsystem till fritidsbostaden. 

Deson AB
Södra Viaduktgatan 19
691 41 Karlskoga 
Telefon: 0586-312 10
E-post: info@deson.se
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas. 

Information om cookies