Infällbara rum för transformerbar interiör

 

Hur kan man uppnå upp till tre sovrum i ett långt, smalt 850 kvadratmeter stort hus, samtidigt som man sparar utrymme för kök, badrum och vardagsrum?

 

Dessa infällbara sovrum kan stängas av med skjutbara glasdörrar styrda av våra infällda teleskopiska Extendo-system. Eftersom systemet är teleskopiskt kräver det mycket lite lagringsutrymme och möjliggör stora entréer som är fria från hinder på golvet. När sovrummen är komprimerade, gömmer sig mobilpanelerna i de permanenta träväggarna, som är installerade vinkelrätt mot mobilstycket.

 

Dessutom kan vardagsrummet delas upp i två med en skjutbar bokhylla, vilket skapar ett tredje sovrum.

Denna variabla layout gör att de som bor i hemmet verkligen kan dra nytta av sitt naturliga ljus, och det har varit en viktig komponent i att dessa användare har friheten att fatta beslut om utrymmet där de bor, eftersom de skräddarsyr olika rum till deras specifika behov hela dagen.

 

Utmaningen:

Den första utmaningen bestod av att uppnå energieffektivitet genom att använda specifika byggnadslösningar och högpresterande maskiner. Den andra var centrerad kring att utnyttja utrymmet med utdragbara sovrum.


Resultatet:

Resultatet är förvånansvärt bekvämt: ett hem som enkelt kan anpassas från en stund till nästa, tack vare utdragbara sovrum med inbyggda möbler. Dessa rum kan visas eller försvinna, beroende på användarnas behov och omfördela utrymme till de rum som verkligen används vid den tiden.

Hemets långa, smala layout begränsade konfigurationsalternativen till en hall utanför vilken en serie sovrum skulle ligga. Därför var glidpartitioner i detta fall det bästa sättet att skapa ett flexibelt utrymme där dagtid och nattutrymmen kunde ändra storlek.

Deson AB
Södra Viaduktgatan 19
691 41 Karlskoga 
Telefon: 0586-312 10
E-post: info@deson.se
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas. 

Information om cookies