Trappans dimensioner

Bredd: Vid användning av MDF-skiva och parkett eller laminat är trappans maxbredd 1500 mm. Om trappstegen gjutits i betong är stegets maxbredd 1700 mm.

 

Längd: Om trappans bärande balk inte kan stödas av vägg- eller stolpkonstruktion och man inte vill bygga stöttor undertill, är stödbalkens maxlängd ca. sex meter. Om den bärande balken är längre än sex meter, och det inte finns möjlighet till stöttning, svetsas en 150 mm:s höjningsbalk under de bärande balkarna, som stöder konstruktionen och eliminerar flexibiliteten. Därefter görs ett hölje till balkarna så att man bibehåller ett enhetligt utseende.

 

Trappsteg: Som för alla prefabricerade trappor är GT200-systemet tillverkat i enlighet med byggbestämmelserna. I SP200-systemet används två olika typs trappsteg, vilket har sin grund i två olika byggbestämmelser: offentliga och privata utrymmens bestämmelser.

 

Deson AB
Södra Viaduktgatan 19
691 41 Karlskoga 
Telefon: 0586-312 10
E-post: info@deson.se
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas. 

Information om cookies