Montering av profilerna

Att fästa och montera glasräckessystemet på rätt sätt är väldigt viktigt. Om räckena monteras felaktigt kommer räckena att gunga eller i värsta fall kollapsa.

 

Vi erbjuder våra kunder de vanligaste fästdetaljerna i vår fästningsbild. Men eftersom kraven oftast är platsspecifika, speciellt för utomhusräcken och vattenavledning, gör vi ett monteringsförslag om kunden så önskar.

Fästena är belastningsspecifika och konstruktionsplaneraren bestämmer kraven för räckbelastningen. Utan denna information kan vi inte göra ett monteringsförslag.

 

I privata miljöer är det enklare, eftersom det då endast används en räckbelastning.

 


Vi berättar gärna mer om hur man fäster. Nedan hittar du en länk om allmänna infästningsdetaljer.

    Informationsblad - Infästningar

Justerbart vinkelbeslag

Den andra produkten som vi använder som hjälp, är en justerbar vinkelprofil av aluminium. I profilen kombineras olika funktioner, uträtning av profilen och borrningsavstånd i tuffa belastningssituationer.

 

 

Med det justerbara fästet kan ett glas som är 1 m högt justeras +/- 40 mm i vardera riktning.

 

Vinkelbeslag

Vid fästning använder vi två olika produkter som är anpassade efter olika räckbelastningar och förhållanden. Den första produkten är vårt vinkelfäste, som du kan se på bilden nedan.

 

Fästet kan sågas till önskad storlek från aluminiumprofilen och är enkelt att bearbeta. vinkelfästet är stabilt och mycket väderbeständigt.

 

Vinkelbeslaget fungerar som hjälp i många specialsituationer vid montering.

Deson AB
Södra Viaduktgatan 19
691 41 Karlskoga 
Telefon: 0586-312 10
E-post: info@deson.se
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas. 

Information om cookies