Glasräckesprofil GRP112, justerbart glas


2,0 - 3,0kN/m

 

GRP112 justeringsprofil är avsedd att användas i tunga belastningsmål, såsom köpcentrum, skolor och andra offentliga platser.Profilen går att justera, som möjliggör att glasen går att rätta till efter installationen. En meter högt glas är justerbart ca +/- 40 mm i sin riktning och profillutningen kan vara upp till ca 2,5 grader.

 

Anodiserad aluminium håller också utmärkt för utomhusbruk, eftersom den inte rostar eller oxiderar. Profilen kan pulvermålas i alla RAL Classic-nyanser.

 

Profilen fästs från bottnet eller sidan.  Slutför glasräcket med en elegant ledstång, som monteras ovanpå räcket eller på sidan.

 

För att säkerställa säkerheten måste profilerna sättas fast enligt installationsanvisningarna. Man ska alltid använda härdat och laminerat säkerhetsglas. Om räckesglasen går sönder får de inte falla och av denna anledning bör glasen alltid vara sammanbundna med varandra genom ledstång, punktfäste eller U-list på glasen.

 

Justeringskilens låsning görs med ML280 ankarmassa. Mer information finns i installationshandboken.

 

Ladda ner installationsguiden

 

 

GRP112 glasräckesprofil  
Sido- och bottenmonteras
Justering av glas
För utomhus- och inomhusbruk
Lämplig för privata fastigheter
Lämplig för offentliga utrymmen
Pulvermålning i RAL-kulörer
Lagerlängder 6050 mm
För glastjocklek 20,76 - 25,52 mm
Förankring M12
c/c-mått mellan förankringshålen C:a 300 mm
Belastningskategori 2,0 - 3,0 kN/m
Maximal räckeshöjd 1200 mm

 

Deson AB
Södra Viaduktgatan 19
691 41 Karlskoga 
Telefon: 0586-312 10
E-post: info@deson.se
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas. 

Information om cookies