Glasskjutdörrar

Glas erbjuder lösningar som kombinerar avancerade funktioner tillsammans med ett estetiskt utförande. Vi erbjuder glasskjutdörrar med både manuella och automatiska öppnings,- och stängningsfunktioner. 

 

Våra system med skjutbara glasdörrar kombinerar estetiska, tekniska innovationer och samtidigt ger bra komfort för användning och genomförande.

 

Glasskjutdörrar i massivt rostfritt stål

Våra många modeller i massivt rostfritt stål för glas och trädörrar är testade och certifierade av Rosenheim i Tyskland och klarar dörrvikter mellan 60 och 150 kg och har testats 100.000 cykler. Fördelen med att tillverka systemen i massivt rostfritt stål är framför allt att fästbeslagen mot väggen och taket kan fördelas glesare jämfört med skjutdörrar tillverkade av rör. 

Glasskjutdörrarna kännetecknas av en särskilt smidig och säker rörelse. Vi kan också erbjuda motsvarande dörrdämpare för systemen i rostfritt stål i syfte av att öka funktionaliteten. De olika versionerna av våra patenterade Soft-Tec dörrstopp är lämpliga för dämpning av panelen och är dessutom utrustade med en stopp-mekanism som fångar upp dörren på ett mjukt sätt. Programmet med glasskjutdörrar i rostfritt stål utökas kontinuerligt av våra duktikga konstruktörer och görs i samråd med kunniga arkitekter och kunder.

 

Glasskjutdörrar i anodiserad aluminium

Slice 60 och Slice 100 har ett av markandens mest kompakta skenor. Alla Slice-modellerna har testats 100.000 cykler och har 5 års garanti. Glasskjutdörrsystemen behöver inga urtag i glasen och de kompakta integrerade klämbeslagen rullar på ett kullager av stål vilket borgar för friktionsfri funktion och lång livslängd. Samma skena kan monteras både på vägg eller mot tak. Komplettera även med gasdämpare i skenan vid öppnings,- och stängningsläge och som ökar kvatlitetskänslan och komforten ytterligare. Dessutom eliminierar det risken för att barnens fingrar kommer i kläm mellan dörrpanelerna.

 

Slice Synchro´s unika teknik gör att Ni öppnar och stänger dörrparet genom ett enkelt handgrepp med endast en av dörrarna.
 

Slice Automove är en helt ny modell med automatisk stängningsfunktion de sista 110mm och klarar glasdörrar upp till 80 kg.

 

Slidematic är ett helautomatiskt glasskjutdörrsystem med optisk öppnings,- och stängningsfunktion. Välj mellan enkeldörr eller pardörr.

 

Önskar Ni öppna glaspanelerna genom att vika och stapla dessa på sidorna så rekommenderar vi EasyFold vilka förbinds med gångjärn på sidorna eller Flexistack 250 / Flexirol som också är vikdörrar och har en skena i taket där glaspanelerna löper i ett spår.

 

Alla glasskjutdörrar har upphängningen i taket eller väggen vilket gör att inga profiler behöver skruvas fast i golvet och som dessutom samlar damm. Endast ett golvstyrningsbeslag behövs. Stilrena beslag och rena ytor med absolut högsta kvalitet kännetecknar alla systemen.

 

Upptäck briljansen med våra fulländade glasskjutdörrar.

Deson AB
Södra Viaduktgatan 19
691 41 Karlskoga 
Telefon: 0586-312 10
E-post: info@deson.se
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas. 

Information om cookies